LINK-LINK HEBAT

Wednesday, January 27, 2010

sehari ke UKM. episod 1

tajuk macam buat lawatan sambil belajar. tapi hakikatnye bukannya lawatan tapi lebih kepada menyibukkan diri untuk ke UKM untuk mencari bahan, yang knonnye bersifat rajen untuk menyiapkan proposal tesis yang bakal diserahkan pada semester ini. aku memang rajen ke UKM nie. kali nie dah kali kedua aku kesana. macam buat rumah kedua aku lah. pada hal aku bukan student sana jerk. saja nak menyemak.

dijadikan cerita minggu lepas aku baru jerk menjejakkan kaki ke pusat sumber PSPP kat fakulti FSSK kat UKM tue. dengan niat nak tgk tesis pelajar kat sana. balik jerk aku citer kat member2 aku yang kat sana memang banyak tesis, sampai pening tgk tajuk tesis jerk. kebetulan kawan aku si A nie pun suka nak g UKm nak cari bahan untuk bab 2 beliau. dia ajak aku aku pun join jerk lah.

seperti yang dijanjikan tepat jam 7.00 pagi 26 januari bersamaan dengan 11 safar, aku dan si A nie pun bertolak dari kolej ke kedai mamak bahtera nie. nak sarapan. lapar siot. mana boleh cari bahan kalau tak makan, mau berlapar dalam train KTM tue. gedebak gedebuk makan-makan semua nye aku pun bertolak. opsss silap menunggang motosikal kesayangan aku tue ke KTM yang terdekat (macam jauh jerk). sampai jerk kat KTM tue aku dah nampak train dah pe lagi aku dengan sepantas the Flash aku ek kaunter tiket. malang nye Train dah berlepas. kemudian berlaku sesi dialog kitaorang dengan pakcik train tue.

pakcik : kamu nie lambat dua tiga langkah jerk nak naik train tadi

aku : (pakcik nie buang tebiat ker. mana cukup 2,3 langkah, mau berpuluh langkah gak nak naik trian tue)
         takper lah pakcik dah terlepas nak buat macam mana, bagi saya tiket ke UKM. 2 orang

A: pakcik nak ke UM macam mana pakcik

pakcik : nak ke UM mana boleh naik KTM dik. nie nak g UM ke UKM

aku: UKM pakcik berapa ringgit pakcik???

pakcik : macam nie lah dik. pak cik bagi kamu hariga tiket promosi. tiket untuk pelancong RM 12 boleh naik
             dari mana2 stesen jerk. sepanjang hari nie. tak kisah lah kamu nak kuar masuk berapa kali

aku: (terlopong)

A: betul ker pakcik sukar nak percaya.

dipendekkan cerita walaupun lambat tapai dapat rezeki gak kitaorang. betul lah kata orang rezeki masuk di waktu pagi.

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hmm A...spekah a tue??aminah?alia?atie?azie?alina?hehehe...
    hmm npe xdok kt ukm jerk?
    xder ker dorg wat offer pertukarn plaja ker sbb rjen g sne?

    ReplyDelete
  3. erm..
    ntah lah.
    tak tahu lah ada ker tak..
    tak pasti..
    hahha

    ReplyDelete
  4. words verification adalah: maggl

    ReplyDelete
  5. hahaha bangun dah awal dah,,.. cuma salah planning jerk...

    ReplyDelete